Forgalomba helyezés

FONTOS INFORMÁCIÓ!
 
A külföldről behozott autók esetében az egyedi műszaki vizsgáztatás átfutási ideje jelentősen megnövekedett. Ennek oka, hogy rengeteg a külföldről behozott gépjármű viszont a kevés hatósági vizsgaállomás. A helyzetet nehezíti a közszférában tapasztalható munkaerőhiány és az is, hogy május 20-át követően szigorodott a külföldi autók vizsgáztatásával kapcsolatos ügyintézés is. 
 
Ezért önhibánkon kívül a külföldi autók vizsgáztatása esetében sok esetben csak 1-2 hónapos várakozással tudunk időpontot adni!!! Tudomásunk szerint a helyzet országos méretű, tehát minden hatósági vizsgaállomáson több hetet kell várni a vizsgára! Bízunk benne, hogy a probléma hamarosan megoldódik addig is a türelmüket és megértésüket kérjük!

 

 

A LEPO01 Kft. elintézi Önnek a külföldről behozott használt és új motorkerékpárok, autók egyedi forgalomba helyezését,  honosítását műszaki vizsgáztatását, regisztrációs adó befizetését és az okmányirodai ügyintézést, ha kell és előírt akkor ez eredetiség vizsgálatot is, azaz mindent, ami a magyarországi rendszámozáshoz és hivatalos honosításhoz kell.

 

Mennyi illetéket kell fizetni?


! Külföldön vásárolt és Magyarországon forgalomba helyezni kívánt járműnél az új tulajdonosnak, üzembentartónak vagyonszerzési illetéket kell fizetnie. A gépjármű forgalomba helyezéskor, átíráskor fizetendő illeték mértéke a jármű teljesítménye és kora alapján történik a számítás!
Jármű teljesítménye Jármű gyártástól számított kora
( KW ) 0 - 3 év 4 - 8 év 8 év felett
0-40 550 Ft/KW 450 Ft/KW 300 Ft/KW
41-80 650 Ft/KW 550 Ft/KW 450 Ft/KW
81-120 750 Ft/KW 650 Ft/KW 550 Ft/KW
120 felett 850 Ft/KW 750 Ft/KW 650 Ft/KW

Az ügymenet rövid leírása

Önnek nem kell mást tennie, mint átadja a használt motorkerékpárját, gépjárművét, a Lepo01 Kft. pedig elintézi a magyarországi honosítást , rendszámozást .

1. lépés - Kapcsolat
Az oldal alján található űrlap segítségével küldje el nekünk a külföldi okmányok és adásvételik, esetleg számla jó minőségű scannelt példányait, a jármű paramétereit (típus, évjárat, pontos kilométeróra állást) az Ön elérhetőségeit.
2. lépés - Árajánlat
Mi küldünk Önnek egy árajánlatot, hogy mekkora az az összeg, amennyiből megoldható magyarországi honosítás, rendszámozás. Ez tartalmazni fogja a felmerülő összes költséget.
3. lépés - Folyamat megkezdése
Amennyiben megfelel az ajánlat, ezt jelzi felénk és elkezdődhet a forgalomba helyezés vagy a honosítás és rendszámoztatás. A megbeszéltek alapján vagy Ön elhozza, vagy a Lepo01 Kft szállítójárművével megérkezik a jármű telephelyünkre.
4. lépés - Eredeti dokumentumok
Eredeti papírok és a jármű átvétele, majd a meghatalmazások kitöltése után már csak a mi feladatunk következik, aminek az időtartama az átvételtől számított kb. 4-5 munkanap. / honosítás, forgalomba helyezés, vizsgáztatás, eredetiségvizsgálat, regisztrációs adó befizetés, VPID szám kiváltása, okmányirodai ügyintézések, gépjármű biztosítások megkötése: KGFB, CASCO/
5. lépés - Magyar rendszám
A járműre felkerül a végleges (MAGYAR) rendszám.
6. lépés - Értesítés
Értesítjük, hogy a jármű rendszámozása elkészült, telefonon vagy e-mailben.

A letölthető dokumentumok közt megtalálhatóak az adásvételi szerződések (Magyar vagy Kétnyelvűek), meghatalmazások.
A tájékoztató dokumentumok közt pedig az adott országok forgalmi engedélyei vagy hivatalos és regisztrációhoz elengedhetetlen tájékoztató dokumentum másolatok.

Természetesen ezek csak másolatok, tájékoztató dokumentumok és semmilyen anyagi és egyéb felelősség az oldal üzemeltetőit nem terhelik, ha ezek alapján történő vásárlásnál bárminemű probléma adódna.

Kérjen előzetes ajánlatot forgalombahelyezésre

                                                                                                     Telefonszám: +36 20 213 0843

    Feltölthet dokumentumot ( Pl. forgalmi másolat, adásvételi szerződés stb. )
    A file mérete max. 4Mb lehet ! Elfogadott kiterjesztések: jpg, jpeg, pdf