Állapotfelmérés

Műszaki vizsga előtt

Célszerű a szervizünket egy előzetes átvizsgálásra felkeresni így elkerülhető a műszaki vizsgáztatás során felmerülő hiányosságok kijavítása a sikeres műszaki vizsgáztatáshoz.

Ha hat évesnél idősebb, illetve 130 ezer km-nél többet futott az autó, legalább két három héttel a forgalmi engedély lejárta előtt érdemes az átvizsgálásra bejelentkezni, mert olyan hiba is kiderülhet, amelynek javítása elhúzódik, s így nem jár le a műszaki vizsga mire az autó elkészül.

Újravizsgáztathatja az autót, hogyha egy két apróbb dologban nem felelt meg az időszakos műszaki vizsgálat követelményeinek. Ilyen például egy hibás lámpa, a rossz duda vagy a futómű alkatrészeinek meghibásodása. Az újbóli próbálkozás előtt javíttassa ki a hibákat, majd vigye vissza a kocsit arra a műszaki vizsga állomásra, ahol elbukott. A pótvizsga nem olcsó mulatság, ezért a következő műszaki vizsga előtt ellenőrizze, hogy mindent kijavított-e.

A lámpák ellenőrzése
Hibás izzók bukáshoz vezethetnek a műszaki vizsgán, nézze át az összes izzót, s cserélje ki azokat, amelyek nem égnek.
Repedések és sérülések
Sikertelen lehet a műszaki vizsga, ha olyan törés, repedés vagy sérülés van az autó szélvédőjén, amely zavarja a vezető kilátását. Az egyrétegű biztonsági üvegnek teljesen épnek kell lennie. A többrétegű üveget akkor kell kicserélni, ha minden rétegére kiterjed a sérülés. A szélvédő félreeső részén található kisebb hibák szakszerűen kijavíttathatók. Amennyiben erre nincs mód, cserélni kell a szélvédőt.
Figyelje a gumiabroncsok kopását
Mérőeszközzel ellenőrizze az összes keréken a profilmélységet. Ahhoz, hogy a gumik megfeleljenek a műszaki vizsgán, mind a négy kerék teljes futófelületén legalább 1,6 mm mély profilnak kell lennie. A műszaki vizsgán kifogásolhatják, ha a betöltőnyílás ideiglenes tanksapkával van lezárva, mert a tartály nem ereszthet
Biztonsági övek ellenőrzése
Ellenőrizze, hogy megfelelően működnek e a biztonsági övek visszacsévélő orsói. A kombi vagy ötajtós autóknál ellenőrizze, hogy a hátsó övek nem szorultak e be az ülés lehajtható háttámlája alá.
Rendszámtábla ellenőrzése
A rendszámtáblának olvashatónak kell lennie, s egyenesen és szilárdan álljon. A törött vagy sérült tartó helyett vásároljon újat.

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Amennyiben a bármilyen kérdése van a gépkocsi vagy motor műszaki vizsgáztatással, eredetiség vizsgálattal, forgalombahelyezéssel, vagy cégünk bármely szolgáltatásával kapcsolatban, kérjük forduljon hozzánk bizallommal. Töltse ki az alábbi ürlapot és kollégáink készséggel segítenek Önnek. Amennyiben szeretné, ha visszahívnánk, kérjük adja meg telefonszámát is.